Решение на педагогически съвет

Учебен план и учебна програма


НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ" - АЛБУМ

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ" - ПРЕЗЕНТАЦИЯ


     В рамките на Национална програма „Иновации в действие“ учители и ученици от ЕГ "Иван Вазов" -Смолян гостуваха от 27 до 30 юни 2021 г. в ЕГ "Васил Карагьозов", град Ямбол. Двете гимназии са включени в списъка на МОН за иновативни училища. Трети партньор във визитата беше СУ "Николай Катранов" - Свищов.
      Групата от Смолян включваше Надежда Горанова (директор), Димитър Иванов (заместник-директор), Ана Николова (старши учител по испански език), Светла Ваклинова (старши учител по немски език), Елена Костова (учител по физика и астрономия) и ученичките Анджелина Гогушева от 10 Б клас, Гергана Кавалска от 10 А клас и Симона Иванова от 9 В клас.
      В Ямбол наблюдавахме открит час на класа в 8а клас при г-жа Галя Дончева, главен учител и класен ръководител. На среща с Ученическия съвет на гимназията обсъдихме практики за училищно самоуправление, както и съвместната работа с Обществения съвет на училищата. Директорите на гостуващите гимназии - г-жа Надежда Горанова и г-н Генади Иванов от Свищов, представиха пред домакините иновации и иновативните практики, по които работят техните училища. В Ямбол групата ни посети също Интерактивен музей „Безистен“ и АР „Тракийски и античен град Кабиле“.
      Всички участници във визитата се завърнаха в Смолян заредени с позитивни емоции и нови идеи и очакват с нетърпение следващи срещи с партньори по НП "Иновации в действие".

W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com     От 18 до 19 ноември 2019 г. директорът на ЕГ "Иван Вазов" г-жа Надежда Горанова, помощник-директорът г-н Димитър Иванов, учителите Ана Николова, Елена Костова и Мария Коджаколева, както и ученичките Моника Горялова и Гергана Кетева от 9 клас и Йоана Славчева от 10 клас посетиха СУПНЕ "Фридрих Шилер" - град Русе в рамките на мобилност по Национална програма „Иновации в действие". По време на еднодневното си гостуване в иновативното училище на брега на Дунав те присъстваха на два часа по немски език във втори и в девети клас, на един учебен час по английски език в 10 клас и имаха възможност да разгледат класните стаи, медиатеката и коридорите, където се възхитиха на инсталацията посветена на 30 години от падането на Берлинската стена, изработена от ученици. Гостуването завърши в неформална обстановка, на работна вечеря в местен ресторант.
     СУПНЕ "Фридрих Шилер" през настоящата учебна година развива иновация свързана с интерактивни методи на работа в часовете по чужди езици. На сбогуване гостите изразиха пред домакините прекрасните си впечатления от видяното и преживяното през целия ден.
     От учебната 2019-20 година ЕГ "Иван Вазов" също е в списъка на МОН за иновативни училища. Една от двете ни иновации е въвеждането на нов учебен предмет "Комуникация и театър на немски и испански език", воден от г-жа Ана Николова в 9 клас. Предметът е базиран на театралната педагогика, интерактивните методи на преподаване на чужд език и на игровизацията. Втората иновация е свързана с интегрирани уроци по физика и астрономия, чиято цел е да обвърже преподаването на този предмет с други науки и предмети, като го направи по-интересен за учениците и с по-практическа насоченост. Иновативният преподавател по физика е г-жа Елена Костова.
     В заключение искаме да изразим благодарността си за топлото посрещане към нашите домакини от СУПНЕ "Фридрих Шилер" - гр. Русе и се надяваме, че ще имаме възможност да се срещнем отново и да задълбочим партньорството си.

W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com